• Nieuw thema: 'Max en de maximonsters'

  max en de maximonsters3.jpg

  Omdat we onze gevoelens en het verwoorden van onze gevoelens tegenover elkaar heel belangrijk vinden, werken we de komende 2 weken het thema 'Max en de maximonsters' uit.

  max en de maximonsters1.jpgOmdat Max in zijn wolvenpakje kattenkwaad uithaalt, stuurt zijn moeder hem zonder eten naar bed. In de kamer van Max begint een bos te groeien, en voor hij het weet, vaart Max weg naar het woud van de gevaarlijke Maximonsters. Met zijn stoere mond temt Max de monsters, en ze kronen hem tot koning. Maar wanneer het feest op gang komt, krijgt Max echter toch een beetje heimwee…

   

   

 • Voorbije thema 'De kermis'

  Jammergenoeg zijn door een fout bij het opslaan van de foto's de meeste foto's van het voorbije thema 'Kermis' verloren gegaan, toch volgt hier een kleine selectie van de laatste dagen dat we rond dit thema werkten... :

 • Toy Box

  tox box logo.gif

  Dag thuis,

  Deze week gaan wij van start met het gezondheidsproject ‘Toybox’. Reeds vorig jaar zijn we met dit project gestart en droegen een aantal van onze kleuters bewegingsmetertjes. Het Toybox-project is een internationaal project dat een aantal concrete doelen voor ogen heeft:

  1. Kleuters drinken water om hun dorst te lessen.

  2. Kleuters eten gezonde tussendoortjes.

  3. Kleuters bewegen veel.

  4. Kleuters onderbreken lange periodes waarin ze zitten met bewegingstussendoortjes.

  De 4 komende weken werken we rond het drinken van water. Jullie zullen als ouders geïnformeerd worden over het project via nieuwsbrieven en tipskaartjes. In klas hebben we een handpop, kleine kangoeroe, die heel wat avonturen beleeft en ons leuke activiteiten voorstelt.

  flesje met sportdop.jpgOm deze eerste doelstelling te kunnen vervullen zou ik willen vragen of iedereen een klein flesje water met sportdop wil meebrengen (indien mogelijk graag ten laatste tegen vrijdag aub)? Dank! In klas werd dit weekend een coole ‘waterpiratenhoek’ geïnstalleerd om het drinken van water nog leuker te maken. Benieuwd of het zal aanslaan …