• Liedje 'Roodborstje'

  Ella deelde met ons haar lievelingsliedje, ééntje van Kaatje,  en wij waren direct allemaal verkocht!  Zingen jullie mee?

  roodborstje.jpg kaatje.jpg


  podcast

  SCAN0460.JPG

 • Wist je dat...

  er een superleuke TURNBLOG bestaat met foto's, weetjes, tips, ... over bewegen en sporten in onze kleuterschool? 

  kleuters bewegen.jpg

  Ah neen... ?  http://kleutersbewegen.skynetblogs.be/    CHECK IT OUT! Lachen

   

 • Ontmoetingsmoment Relationele vorming: klasoverschrijdend werken met het 1ste leerjaar.

  Donderdagnamiddag vond ons eerste 'ontmoetingsmoment' plaats in het kader van 'relationele vorming'.  Relationele vorming, het leren omgaan met onze gevoelens en die van een ander en het  omgaan met anderen in het algemeen, zit zowiezo verweven in heel wat dagdagelijkse activiteiten.    Daarnaast kozen we er voor om een aantal klasoverschrijdende activiteiten uit te proberen tijdens specifieke 'ontmoetingsmomenten'.

  Tijdens onze eerste ontmoetingsnamiddag werkten we met het 1ste leerjaar en de 3de kleuterklas in groepjes door elkaar.  Elk groepje  kon van de 3 activiteiten 'proeven': 1 sessie yoga, 1 sessie prentenboek beluisteren en 1 sessie kleien.

  De sessie die doorging in onze klas ging over hét symbool van de liefde - van 'elkaar graag zien': een !  Na het bespreken van wat 'graag zien' is en hoe je dat kan tonen, bekeken we heel wat afbeeldingen van hartjes en gingen we zelf aan de slag:

  DSC04727.JPGDSC04728.JPGDSC04733.JPG

   

   

   

  DSC04734.JPG

   

   

   

   

   DSC04726.JPG

   

   

   

   

   

   

   

   

  Dit ontmoetingsmoment is ons allen goed bevallen, op naar het volgende !