• Kalender te koop ...

  kalender amanda.jpg

  kalender conny4.jpg

   

   Dag thuis,

  Ook dit jaar kunnen wij een prachtige kalender 2013 aan jullie presenteren!  Deze jaarkalender  bevat o.a. per maand een grote kleurenfoto van één klasgroep, enkele groepsfoto’s, een bijkomende zoekopdracht: ‘Zoek de fout op de foto’, kleine vakjes per dag waarop een notitie kan aangebracht worden, aanduiding van schoolvakanties en speciale data …  Deze kalender is zeker en vast ook een leuk aandenken aan de schooltijd van uw kind!  Of misschien kan ze ook dienen als geschenkje onder de kerstboom?  Ze is vrijblijvend te bezichtigen bij de leerkrachten.

  Een kalender kost € 7. (Graag cash geld meegeven bij bestelling.) 

  Bestellen kan via de kinderen van de school.

   

  Hartelijk dank!

  De Directeur en de leerkrachten van de school.

  kalender caroline6.jpg

  kalender katrien.jpg

   

 • Voorbije thema 'De boerderij' en het grootoudersfeest

  Wij juffen zijn heel fier op wat de kleuters gepresteerd hebben op het grootoudersfeest!  En aan de gezichten en reacties van de grootouders te zien, waren wij niet alleen...

  DSC05124-001.JPG

  DSC05132-001.JPG

  Ondertussen kunnen we het thema 'De boerderij' terug opbergen en we bekeken dit thema door een hele speciale bril, die van de TECHNIEK! Wil je weten wat we allemaal hebben ondervonden en geleerd... ?

  In boerderijmachines zitten heel wat radaartjes en wieltjes die ervoor zorgen dat de machines goed hun werk doen!  Wij bekeken heel wat miniatuurmachines (Dankje Lukas!) en experimenteerden er op los met de tandwielen in de denkhoek.

  SAM_0048.JPG

  DSC05150.JPGSAM_0074.JPG

  In de bouwhoek werden heel wat boerderijen, stallingen, hekkens, ... gebouwd en de tijd staat niet stil: De jongens rijgden kaarten en legden die dan op de stallingen... inderdaad, zonnepanelen!

  De poppenhoek werd het huis van de boer en de boerin en ook die gingen vaak winkelen...  Oeps, een varken dat boodschappen doet..?

  DSC05142.JPG

  In de themahoek stond een kleine boerderij om rollen na te spelen, heel wat informatieve themaboekjes en nieuwe werkblaadjes.

  DSC04968.JPG

  We weten nu ook hoe de mensen vroeger het land bewerkten en hoe het nu veel sneller gaat.  Vroeger en nu... een boeiend gesprek over de vooruitgang.

  Op naar het volgende thema... 'Sint en Piet op bezoek!'

   

 • Nieuw thema 'Sint' en 'Voorleesweek'

   

  sint.jpg voorleesweek.jpg

  Dag thuis,

  Volgende week werken we rond het thema ‘Sinterklaas en Zwarte Piet’, maar ook de voorleesweek staat centraal.

  In klas zullen we elke dag voorlezen.  Elke kleuter mag hiervoor zijn of haar lievelingsboek meebrengen naar klas en een kussentje om op een tapijt te zitten.  Het kussentje en het boek

  blijven één week in klas.

   

  Dank!

  De juffen